Skip to main content

Tarina

Tyyki Design on perustettu vuonna 2003 Turkuun Humalistonkadulle ja se on ollut samassa paikassa koko olemassaoloaikansa. Yrittäjä Miia Aaltonen on kouluttautunut pukuompelijaksi, vaatetusteknikoksi ja pukeutumisneuvojaksi.

Mittatilaustyöt työllistävät pääosan ajasta, mutta oman vaatemalliston luominen on syntynyt ohessa. Mallisto on persoonallinen ja sen hyvin istuvat, simppelit mallit on suunniteltu kaikenkokoisille naisille. Ne sopivat niin arkeen kuin vähän juhlaankin.

Kierrätys on malliston kruunu ja etenkin kierrätysfarkkumekot ovat saaneet suuren suosion. Halu suunnitella vanhasta uutta luovasti on kiehtonut yrittäjää jo kauan, tekemättä uusista tuotteista kuitenkaan “vanhan” näköisiä. Vuosien ammattitaito ja kokemus näkyvät vaatteiden hyvissä leikkauksissa ja värisilmän käytössä.

Miksi ostaa uutta materiaalia vaatemalliston tekemiseen, kun maailmassa on kangasta jo yllin kyllin? Tästä ajatuksesta se sitten lähti. Käytetyn materiaalin työstäminen vie kyllä enemmän aikaa kuin pakkatavarasta tehty. Ostan farkkuja second hand -myymälöistä, kirpputoreilta ja jätehuollon lajitteluasemalta sekä saan niitä asiakkailta ja tutuilta. Otan mielelläni vastaan sinunkin vanhat, käytöstä poistuneet farkkusi!

Materiaalin hankinta, pesu, kuivatus, säilytys, purkaminen, sopivien sävyjen etsiminen, yksittäinen leikkaaminen ja ompelu työvaiheina tekevät työstä sopivasti haastavaa ja työlästä, mutta lopputulos on niin palkitsevaa! Kiva, jos sinäkin pidät myös!

Katso video

Ota yhteyttä,
niin suunnitellaan sinulle
unelmiesi asukokonaisuus!